Može li Kajin nastupati uz logo SDP-a?

Suglasnost za korištenje prostorija SDP-a dobio je za prošle lokalne izbore - Damir Kajin (M. MIJOŠEK/arhiva)
Suglasnost za korištenje prostorija SDP-a dobio je za prošle lokalne izbore - Damir Kajin (M. MIJOŠEK/arhiva)

Nezavisni istarski saborski zastupnik Damir Kajin nakon primirja i početka očito novog koalicijskog sporazuma između SDP-a i IDS-a, odnosno Zorana Milanovića i Ivana Jakovčića, i dalje nastavlja sa svojim političkim aktivnostima u simbiozi sa istarskim SDP-om.

Naime, kako je vidljivo iz nedavnih Kajinovih poziva novinarima za presice, bivši IDS-ov parlamentarac koristi usluge stručne službe istarskog SDP-a. Usto, Kajin svoje konferencije održava u prostorijama istarskog SDP-a u Puli.

Na tragu tih konstatacija postavlja se pitanje podržava li istarski SDP i dalje Damira Kajina te podržava li Kajin koaliciju SDP-a s IDS-om.

Stoga smo razgovarali s prvom istarskom SDP-ovkom Majom Šarić, koja nam je rekla da je o tome bilo govora na zadnjoj sjednici predsjedništva istarskog SDP-a.

- Na sjednici koja je održana za vikend govorilo se o tome, i to zato što mi se javilo nekoliko predsjednika lokalnih organizacija koji su izrazili nelagodu što Damir Kajin i dalje koristi naše usluge u Puli. Činjenica je da smo ovakav način rada zatekli od prijašnje vodeće garniture.

S obzirom da je Kajinu te povlastice omogućila središnjica stranke u Zagrebu, zaključak je bio da se ode na Iblerov trg i pita što dalje. Upravo smo u dogovorima sa Zagrebom za sastanak o tom pitanju. Ovoga petka imamo sjednicu Županijskog odbora SDP-a kada će se predstavnici izjašnjavati podržavaju li ili ne da Damir Kajin i dalje koristi naše prostore i službe u Puli.

Svjesni smo da građane zbunjuje činjenica da Kajin javno istupa pod logom SDP-a te da su zbog toga neki naši članovi ljuti i to ne podržavaju. S druge strane, SDP Istre podržava to što se Kukuriku koalicija i dalje osnažuje i smatramo da je normalno i prirodno da se takve koalicije "spuste" na lokalnu razinu općina i gradova, izjavila je Šarić. (C. B. GALIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter