Može li igralište za djecu na zaobilaznici?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pišem Vam u ime djece iz Dukiceve 4 i Šandaljske 5 i 5a u Puli, triju zgrada koje leže na samoj Pulskoj zaobilaznici. Kao što Vam je poznato, tu se odvijaju radovi na proširenju zaobilaznice koji traju vec oko 10 mjeseci i još ce potrajati.

Mi roditelji i naša djeca, svo to vrijeme ne živimo u normalnim životnim uvjetima jer su prilazi zgradama raskopani mjesecima, mnogo je prljavštine, nema odmora ni kucnog reda zbog buke... Sve to možemo razumjeti, jer cemo po završetku radova svi biti zadovoljni, i Grad i stanovnici i turisti. No cini mi se da za dobrobit sviju trpimo najviše mi, stanari ovih triju i naša djeca. Imamo jednu želju koju nam Grad, sigurnI smo, može ispuniti.

U ove tri zgrade živi petnaestak klinaca starih najviše 6 godina života , koja se ne mogu igrati vani, zbog opasnosti od postojecih od rupa, strojeva, prometa, blata, te uvijek moramo sjedati u automobile i voziti se nekamo radi igre. Ima  tu i djece  koja ce na jesen u školu, a pitam se kako preko dviju duplih traka zaobilaznice bez nadvožnjaka ili podhodnika? Djeca iz ovih zgrada nece imati isto bezbrižno djetinjstvo kao njihovi vršnjaci koji žive u drugim gradskim cetvrtima.

Stoga Vas molim, u ime roditelja i djece, da nam tu negdije izmedu zgrada barem ustupite komadic zemljišta dovoljan za jedno malo djecje igralište, s ljuljackom ili dvije, i klupicom, tako da možemo bezbrižno i sigurno provoditi naše slobodno vrijeme, bez straha, stresa i prometa. (O. KOLARIC).

 

 


Podijeli: Facebook Twiter