Mourdock: Začeće nakon silovanja je Božja namjera (!)

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šok i kontroverze zavladali su američkom saveznom državom Indianom nakon izjave republikanskog kandidata za Senat Richarda Mourdocka, izrečene jučer navečer tijekom rasprave u New Albanyju, na kojoj su sudjelovali Mourdock, demokrat Joe Donnelly i liberal Andrew Horning.

Upitani o stajalištu o pobačaju, sva trojica kandidata izjasnila su se da su "za život", ali komentar Mourdocka u potpunosti je zasjenio debatu.

"Ja vjerujem da život počinje začećem. Jedina iznimka u slučaju pobačaja, kada se za njega zalažem, jest situacija u kojoj majci o tome ovisi život. Dugo sam se borio s ovim problemom i razmišljao o njemu, no u konačnici sam shvatio da je život Božji dar i vjerujem da čak i kada on započne u groznoj situaciji kao što je silovanje, da je to nešto što je bila Božja namjera", rekao je Mourdock.

Nakon što je svojom izjavom izazvao val negodovanja, opravdavao se da nije htio reći da je silovanje Božja namjera, već da je Bog jedini koji može stvoriti život. Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Mitt Romney odmah se ogradio od njegovih izjava. (M. L./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter