Mountain bike Kup Hrvatske: Istranima pet titula

Marin Zorko, Sandi Bažon, Paolo Rigo, Andrea Kiršić i Karlo Brajković
Marin Zorko, Sandi Bažon, Paolo Rigo, Andrea Kiršić i Karlo Brajković

Nedavnom utrkom u Grožnjanu pod nazivom "4. XCO Izgubljena ovca" završen je Kup Hrvatske u mountain bikeu, koji je i ove godine na istarski poluotok "dopremio" pet titula.

Paolo Rigo, Pazinac u dresu Tuškanca, osvojio je Kup u najjačoj kategoriji elite, a isto je pošlo za rukom njegovoj kolegici Andrei Kiršić iz Nedešćine, koja je sezonu provela u zagrebačkom Keindl sportu.

Pazinac Sandi Bažon iz istog kluba osvojio je Kup kod juniora, a Buzećan Marin Zorko kod kadeta. Karlo Brajković iz pazinske Istre bio je pak najbolji u kategoriji vozača mlađih od 15 godina.

U deset utrka od kojih se šest bodovalo za Kup Hrvatske ukupno je nastupilo više od 150 hrvatskih vozača u raznim disciplinama.

Na 4. izdanju "Izgubljene ovce" Brajković je osvojio prvo mjesto u kategoriji U-15 sveukupno pobijedivši u devet od deset utrka ove sezone. Marin Zorko uz dva bušenja gume osvojio je treće mjesto s osam pobjeda.

Andrea Kiršić bila je neprikosnovena u svojoj konkurenciji - na svim utrkama u kojima je nastupala osvojila je prvo mjesto. Paolo Rigo cijele sezone je marljivo sakupljao bodove te si je tako "priuštio" titulu najboljeg u najjačoj klasi. Sandi Bažon na zadnjoj je trci morao potvrditi svoju klasu te mu je samo pobjeda zagarantirala Kup, što je i uspio ostvariti. (A. FINDERLE)


Podijeli: Facebook Twiter