Motovunskom kampu Žuta zastava ACTI-ja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Camping Motovun i općina Motovun u kojoj je 2011. otvoreno prvo kamp odmorište u Istri dobili su Žutu zastavu ACT Italia (Asoociazione campeggiatori turistici d Italia). "Žuta zastava je znak prepoznavanja kvalitete objekata ili lokacija koje se posebno ističu po uslugama koje nude, turizam u pokretu, posebice u manjim mjestima u unutrašnjosti i obalnim područjima", rekao je prigodom ovog svečanog čina Pasquale Zaffina, predsjednik ACTI-a iz Rima.

Drugi kamp izvan Italije

ACTI-jevi članovi koji su posjetili Kamp odmorište Motovun i njegovo okruženje prepoznali su kvalitetu i odlučili dodijeliti posebnu Žutu zastavu za najbolje kamp odmorište u Hrvatskoj. Ova je nagrada izvan Italije dodijeljena još samo jednom i to kamp odmorištu u Koruškoj u Austriji. Uz Žutu zastavu koja je podignuta na ulazu u Camping Motovun, Zaffina je općinskom načelniku Tomislavu Pahoviću predao ploču s certifikatom kvalitete ACTI-a.

- Kampisti su svjesni kako je svaka nacija konstituirana od malih zajednica, nositelja istinske gostoljubivosti koja se temelji na jednostavnim i spontanim elementima, zaokruženim ambijentima s kojima se ekološki i prirodni sustav, pogotovo u Italiji, s pravom ponosi. Stoga, kaže Zaffina, ACTI svojom klupskom mrežom razasutom po cijeloj Italiji s lokalnim zajednicama sklapa ugovore s ciljem suradnje, ekonomsko-gospodarskog razvoja, poticanjem i promoviranjem istinske dobrodošlice te potporama u realizaciji projekata i objekata koji pomažu integraciji turista, gosta i lokalnog stanovništva. Dakle, lokalnoj zajednici ili organizaciji koja gostoljubivo prihvati turista kampistu, nudeći mu svoje kvalitetne servise, usluge i objekte, ACTI dodjeljuje Žutu zastavu. Sve te pogodnosti od sada u svijetu turizma, zahvaljujući Camping Motovunu, uživa i Motovun.

Dodjeli Žute zastave u motovunskom hotelu Kaštel prisustvovalo je i petnaest predsjednika kamping klubova Kamping federacije ACTI iz cijele Italije. Zaffina se posebno zahvalio Jerku Sladoljevu, uglednom istarskom turističkom stručnjaku, koji je znatno unaprijedio hrvatski, ali i europski kamping turizam. Zbog toga, dodao je Zaffina, Sladoljev je uvršten u "Zlatnu knjigu kamping turizma". Sladoljevu je također zahvalio i Igor Legović, direktor hotela Kaštel, u čijem sastavu djeluje i Camping Motovun. On je naglasio kako ih je upravo Sladoljev poticao na uređenje kamp odmorišta podno Motovuna, ali i kako im je svojim savjetima pomogao u njegovoj realizaciji. Zahvaljujući tomu Motovun je dobio kvalitetan turistički objekt, ali i brojne nagrade struke i turista. Potaknuti dosadašnjim rezultatima, Legović je najavio kako se radi na novim idejama i projektima koji će, uvjeren je, doprinijeti daljnjem razvoju turizma u Motovunu.

Turizam na Motovunštini

Primajući ovu prestižnu nagradu, koja je izraz procjene i volje tisuća talijanskih kampera, motovunski načelnik Pahović rekao je kako ovo priznanje pokazuje kako se turizma u Motovunu razvija u dobrom smjeru i kako će općinska uprava i nadalje pomagati realizaciju projekata poput Camping Motovuna, koji će unaprijediti turizam kao najvažniju gospodarsku granu čitave Motovunštine. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter