Motovunski festival "preskocio" 13. izdanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvoren je natjecaj za Motovun Film Festival cije su ovogodišnje izdanje, koje ce se održati od 25. do 29. srpnja, organizatori odlucili najaviti kao cetrnaesto, iako se festival održava 13. put, objavljeno je na web stranicama festivala.

Organizatori festivala su objasnili da, unatoc tome što mnogi vjeruju da broj 13 donosi nesrecu, medu njima nema onih koji se boje toga broja, a ideja o preskakanju trinaestog izdanja nastala je u šali i odmah je jednoglasno prihvacena "kao i sve šašave ideje".

Autori i producenti pozvani su da prijave svoje filmove do 20. lipnja, za glavni program, odnosno selekciju dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova i za program "Motovunski kratki", selekciju kratkih igranih i animiranih filmova u trajanju do petnaest minuta.

Vec trinaest godina Motovun Film Festival posvecen je otkrivanju najuzbudljivijih prica koje svijet može ponuditi, isticu organizatori, najavljujuci da ce ove godine zemlja-partner festivala biti Irska. Ta ce se kinematografija hrvatskoj publici predstaviti ponajboljim igranim, dokumentarnim, kratkim i eksperimentalnim filmovima nastalima u proteklih pet godina.

Prošle godine na festivalu su prikazana 93 filma iz 34 zemlje, od kojih je 27 sudjelovalo u konkurenciji za glavnu nagradu "Propeler Motovuna". Kako je festival posvecen i poticanju regionalne suradnje kinematografija s podrucja bivše Jugoslavije 2010. je uvedena i nagrada Bauer za najbolji regionalni film.


Podijeli: Facebook Twiter