Motovunska mahala posvećena Romima

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Ovogodišnji, 16. Motovun Film Festival održat će se od 27. do 31. srpnja i tradicionalno će Motovun pretvoriti u brdo filmova i dobre zabave.

Ovogodišnji glazbeno-filmski program posvećen je Romima kao najvećoj europskoj nacionalnoj manjini, a naslovljen je Motovunska mahala.

- U sklopu programa bit će prikazani filmovi srodne tematike, a motovunske noći rasplesat će koncerti najboljih romskih bendova iz Belgije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Srbije kao što su Shutka Roma Rap, Va Fan Fahre te Euro Black Nation, ističu organizatori u priopćenju.

Filmovi će biti prikazivani od jutra do večeri u različitim programima i na različitim motovunskim otvorenim i zatvorenim filmskim lokacijama, a festival će završiti dodjelom nagrada o kojima će odlučivati renomirani članovi tri festivalska žirija među kojima su redateljica Maja Miloš, glumica Zana Marjanović te islandski glazbenik Kjartan Sveinsson.

Među ovogodišnjim gostima su redatelji Mohsen Makhmalbaf i Urlich Seidl te kontroverzna filmsko-aktivistička skupina Fuck for forest.

Za posjetitelje festivala bit će organiziran kamp koji ove godine sprema mnoga poboljšanja, a potpuno je besplatan za sve kupce kompleta ulaznica. Kamp će biti otvoren već 26.7., na nulti dan festivala. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter