Motovun spreman za vjenčanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Motovun je spreman za današnje vjenčanje, dok su njegove zidine već bile i kulisa za službeno fotografiranje mladenaca Yasemin Denari i McLaina Southwortha, šogora Larryja Pagea, suosnivača Googlea, čija je nazočnost na vjenčanju pobudila veliko zanimanje javnosti.

U malom istarskom gradiću inače je bio uobičajeni radni dan: terase relativno dobro popunjene, a ugostitelji užurbanim ritmom poslužuju goste. Građani, oni rijetki koje smo zatekli u gradu, na pitanje znaju li što se u Motovunu događa odgovaraju da su iz novina doznali da se vjenčavaju neki bogati Amerikanci. Gornji trg, Trg Andree Antica, na kojem bi se trebala održati svečanost, bio je prazan, tek tu i tamo poneki prolaznik.

Općinski načelnik Tomislav Pahović, u čiji se ured ulazi s Trga Andree Antica, ljubazno se spustio i ponovno čudio ovakvom zanimanju medija za jedan, kako kaže, običan privatni događaj. Prostor trgova, gornjeg i donjeg, koji će koristiti uzvanici, iznajmljen je sukladno općinskoj odluci o najmu javnih površina, kao za svako drugo javno okupljanje, dodaje on.

Više od toga ne želi reći, jer se drži dogovora s organizatorom vjenčanja. Napominje da će svi ugostiteljski objekti u povijesnoj jezgri Motovuna danas raditi po svom uobičajenom radnom vremenu, a turisti će moći nesmetano šetati gradom.

Budući da je Pahović prvi tenor klape Motovun, potvrdio nam je da će klapa privatno pjevati na vjenčanju, a nakon toga na programu u Oprtlju. (M. RIMANIĆ) 

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter