Motovun: Post festum vjenčanja iz snova

Sve po starom - Motovun su jučer opet okupirali turisti
Sve po starom - Motovun su jučer opet okupirali turisti

Nakon što su se slegli dojmovi s vjenčanja iz snova Yasemin Denari i McLaina Southwortha u petak na glavnom mjesnom trgu, Motovun je u novi tjedan krenuo uobičajeno, s rijekama turista koji su se od jutra razmiljeli uzbrdicama do same citadele.

Razgledava se očaravajuća, ali ovih dana blago maglovita okolica Motovuna ili ispijaju osvježavajuća pića u brojnim kafićima, uskim se uličicama automobili jedva mimoilaze, vjetrić pirka, a uz mirise restoranske hrane miješaju se engleske, japanske, njemačke i druge riječi posjetitelja gradića Velog Jože.

Ipak, oni koji su sudjelovali u svečanom događaju Yasemin i McLaina, kunjada suosnivača Googlea Larryja Pagea, po Forbesovoj listi 20. čovjeka u svijetu po bogatstvu, još uvijek prepričavaju dogodovštine iz prethodnih dana. Pritom prevladava ponos što se sve organiziralo na najvišoj razini, kao i mišljenje da se radilo o izrazito poželjnim gostima, o kojima domaćini imaju samo riječi hvale.

Gosti su zavrijedili poštovanje svojih domaćina pa većina naših sugovornika nije htjela iznositi pojedinosti.

- Stvarno se radilo o fantastičnim gostima, koje svatko može samo poželjeti, izuzetno kulturni i dragi ljudi, kaže nam motovunski ugostitelj Klaudio Ivašić, koji je organizirao catering za američko vjenčanje. "Primamo komplimente sa svih strana", kaže Ivašić, otkrivši nam da mu je Pageov punac Van Roy Southworth, koji je prije nekog vremena kupio kuću u Motovunu, kazao da mu je to bilo najljepše vjenčanje dosad.

"It was a magical day that we will always remember" (Bio je to čaroban dan kojeg ćemo se zauvijek sjećati), napisala mu je na Facebook profilu mladenka Yasmine.

Gosti su među ponuđenim jelima preferirali rižoto s jagodama i tartufima te domaće tagliatelle s crnim tartufom.

- Uz ugodnu atmosferu vjenčanje je proteklo smireno i lijepo, a Motovun je pokazao da uz malo uresa može postati glamurozna destinacija, kaže motovunski načelnik Tomislav Pahović, koji je na vjenčanju sa 176 uzvanika sudjelovao kao prvi tenor klape Motovun. (napisali A. DAGOSTIN i G. ČALIĆ ŠVERKO, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter