Motovun i prijatelji za Ivana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Ivane, zajedno smo jaci», porucilo je više od 1.500 ljudi okupljenih u Motovunu na koncertu podrške Ivanu Pavleticu, dvedesetdvogodišnjaku kojem je nedavna prometa nezgoda promijenila život. Nakon teške operacije kralježnice i terapija u Rijeckom KBC –u Ivan je lijecenje nastavio u Varaždinskim Toplicama.

Troškove lijecenja snosi HZZO, ali kako bi bili bliže sinu Ivanovi su roditelji u Toplicama unajmili stan. Troškove putovanja i boravka snose sami, a u tomu im zasad pomažu obitelj i prijatelji, ali kako vrijeme prolazi, troškovi su sve veci. Stoga su Ivanovi prijatelji iz Motovuna i Livada u ožujku pokrenuli akciju Ivane – zajedno smo jaci u koju su se dosad ukljucili brojni dobronamjernici.



Motovunski koncert pokazao je veliku solidarnost s Ivanovim patnjama. Gotovo svi Motovunci, svaki prema svojim mogucnostima, ukljucili su se u ovu veliku akciju, kaže Sagnin Belllini, predsjednik Mjesnog odbora Motovun. Pripremljena je kajgana s tartufima od dvije tisuce jaja, lokalni lovci spremili su cobanac, a za roštiljem se kao pecenjar našao i Elvis Linardon, predsjednik opcinskog vijeca.



Doista, cijeli se Motovun minule subotnje veceri okupio na ovoj velikoj humanitarnoj priredbi. Ivanovi sugradani, prijatelji i znanci iz šire okolice svojim su prisustvom i prilozima željeli doprinijeti uspješnom Ivanovom oporavku. Nakon podmirenja najnužnijih troškova cist ce se prihod darovati Ivanovim roditeljima, a organizatori se nadaju da ce im iznos pomoci u skrbi za unesrecenog sina.



Sa zajednickom velikom željom u Ivanov oporavak u glazbenom su dijelu, kroz koji je vodio Kristijan Nemet, nastupili uvijek dobro prihvaceni Gustafi, duhovit i zabavan Dražen Turina Šajeta. Njima su se pridružile odlicne klape Motovun, Teran i Sveti Petar, koje su dalmatinsku klapsku pjesmu u Istri približile najvišim standardima tog glazbenog izricaja. Zanimljiv je bio i nastup perspektivne mlade labinske jazzistice Dine Rizvic, a za domacinski ugodaj pobrinu se Tri špak na celu s poznatim sviracem trieštine Mariom Kotigom iz obližnjeg Kala.

Svi koji nisu bili u mogucnosti sudjelovati na ovom izvanrednom dogadaju i svojim prilogom pomoci Ivanu i njegovoj obitelji mogu to uciniti na žiro racun Ivanova oca Marcela Pavletica otvorenog kod IKB banke (broj racuna: 238006-3151000237) uz naznaku «Donacija za Ivana». «Ivan je jako hrabar mladic, voli život, trudi se i bori, prolazi vrlo trnovit put, ali zajednickim snagama možemo mu taj put olakšati», porucuju Ivanova obitelj i prijatelji.


Podijeli: Facebook Twiter