Motovun film festivalu 500 tisuća kuna


Između 355 prijava pristiglih na poziv za poticanje komplementarnih djelatnosti u ovoj godini, odobrena su sredstva za 233 programa u iznosu nešto višem od 11.6 milijuna kuna, odlučilo je na svojoj sjednici Hrvatsko audiovizualno vijeće (HAVC). Objavljeni su i rezultati poziva za komplementarne djelatnosti - programe međunarodne suradnje, pristigle su 52 prijave, a sredstva su odobrena za njih 29, u iznosu od 414.620 kuna.

S više od 5,3 milijuna kuna kategorija filmskih festivala i audiovizualnih manifestacija najistaknutija je proračunska stavka među komplementarnim djelatnostima, koja svake godine raste po broju - ove godine će ih se poduprijeti 59.

Kao nacionalni festivali značajnog međunarodnog ugleda i dalje su podržani Animafest Zagreb (900 tisuća kuna), ZagrebDox (450 tisuća), Motovun Film Festival (500 tisuća) i Zagreb Film Festival (450 tisuća). Po izvrsnosti u promociji određenih žanrova ili važnosti iz perspektive regionalne raznolikosti prepoznati su 25FPS (250 tisuća kuna), Vukovar Film Festival (275 tisuća) i Splitski filmski festival (250 tisuća). Poduprijet će se i Dani hrvatskog filma (250 tisuća), Festival mediteranskog filma Split (180 tisuća), Human Rights Film Festival (150 tisuća), Subversive Film Festival (130 tisuća), Festival tolerancije - Festival židovskog filma Zagreb (100 tisuća), Filmska revija mladeži i Four River Film Festival (100 tisuća kuna).

Poduprijet će se i monografije posvećene Krsti Papiću i Ivici Vidoviću.

Vijeće, u kojem su bili Vera Robić-Škarica, Ivana Vukinovac Gelo, Zrinko Ogresta, Branko Schmidt, Dino Paškov, Damir Vujinović, Hrvoje Osvadić, Tonko Weissmann i Silvestar Kolbas, odluke je donijelo na sjednici prema prijedlozima Umjetničkog vijeća - Teodora Celakoskog, Borisa Poljaka, Ivane Fumić, Mime Simić, Igora Prassela i Tomislava Mršića. (H)

Sredstva za Pulsku filmsku tvornicu, PFF i pazinsko kino

Pučko otvoreno učilište u Pazinu za program ljetnog kina Pazin "Film je in" dobio je šest tisuća kuna. Pulska filmska tvornica za 12. Školu filmu dobila je iznos od 20 tisuća kuna, a za 6. Školu animiranog filma 15 tisuća kuna. Potom je Pulska filmska tvornica dobila i sredstva za projekt Medionauti - radionice medijske pismenosti za djecu 2016., također u iznosu od 15 tisuća kuna. Javna ustanova Pula film festival za program Fuš - film u školi dobila je 20 tisuća kuna. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter