Motovun: Bivši vinarski podrum dobiva investitora

(Arhiva)
(Arhiva)

Nakon provedenog javnog natječaja za prodaju općinskih nekretnina, motovunsko općinsko vijeće prihvatilo j ponudu tvrtke Roxanich, koje je ponudilo 595.000 kuna za parcelu površine 2.980 četvornih metara iza zgrade negdašnjeg vinarskog podruma na motovunskom Kanalu.

Tvrtka Roxanich u postupku je i kupnje same zgrade vinarskog podruma (čiji je vlasnik banka), jer u tom objektu, kako je izvijestio načelnik Tomislav Pahović, želi urediti restoran, kušaonicu vina i apartmane, dok bi na toj građevinskoj parceli kupljenoj od općine izgradila novi vinarski podrum s postrojenjima za preradu grožđa i čuvanje vina. Vijećnici su s oduševljenjem pozdravili ovu investicijsku inicijativu i činjenicu da će godinama zapušten negdašnji vinarski podrum napokon dobiti novog vlasnika i novu namjenu.

Druga veća parcela, građevinsko zemljište od 223 kvadrata u Motovunu, prodana je zagrebačkoj tvrtki Invest Gamma za 82.000 kuna.

Za ove dvije prodaje odluku je moralo donijeti Vijeće, koje je nadležno za potvrđivanje svakog posla vrjednijeg od 70.000 kuna. Po mnogo manjoj cijeni, pa je za njihovu prodaju bila dovoljna odluka načelnika, na istom je natječaju prodano još pet parcela, uglavnom okućnica, na području Motovuna, Brkača i katastarske općine Zumesk. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter