Motorizirano ludilo dolazi na Vallelungu krajem mjeseca

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Pula je, uz najpopularnije ljetne festivale u Areni i na drugim lokacijama, postala poznata u svijetu i po najposjećenijem moto susretu, Croatia Bike Week. On će i ove godine otvoriti svoja vrata od 28. kolovoza do 3. rujna brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta i to na novoj atraktivnoj lokaciji uz more, na Vallelungi, otprilike dva kilometra prije stare lokacije održavanja festivala.

Bajkeri i s drugih kontinenata

Lani je ovaj mega Bike Week posjetilo više od 20.000 posjetitelja, a na početku velikog defilea od 2.500 motora bio je i sam gradonačelnik Pule Boris Miletić. U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Novog Zelanda, BiH, Škotske, pa čak i iz Kuvajta. Bajkeri zaljubljenici u dobru rock svirku okupirali su Pulu i uz bogat i zanimljiv program cijeli tjedan uživali u ugodnoj atmosferi. Ove godine mnogi su bajkeri iz već spomenutih zemalja najavili svoj ponovni dolazak, a njima će se pridružiti i bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške i tko zna još otkuda će posjetitelje privući razvikani moto party, koji je jedan od najvećih moto susreta u Europi.

Rock & ride atmosfera

Mnogi sudionici si upravo po datumu ovog moto susreta planiraju i godišnji odmor. Jer, kažu, najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima i biti dio dobre rock & ride atmosfere. I ove će godine na Vallelungi biti postavljeni brojni štandovi gdje će se moći naći doslovno sve za bikere - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama, do torbi za motore i kacige, kao i nakita i punkta za masažu i tetoviranje, pa čak i štand sa moto biblijom. Uz brojne žestoke koncerte, bit će tu i moto igre, custom show, stunt show u kojem će akrobacije na motociklu izvoditi Dejan Špoljar, ponajbolji majstor stunt showa u Hrvatskoj, zatim sexy show i mnoštvo zanimljivosti. Ulaz i kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom, dok će ostali za ulaznicu izdvojiti 50 kuna. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za petak i subotu, a ostale je dane ulaz besplatan za sve.

Najupečatljiviji dio ove manifestacije zasigurno je veliki moto defile kada nekoliko tisuća motora krene gradom, a on će se ove godine održati 2. rujna u 16 sati, s polaskom s Vallelunge pa kroz grad, sa zaustavljanjem na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije. Posjetiteljima se nudi i prijevoz brodom s gradske rive na Vallelungu. Mjesto polaska i dolaska broda bit će označeno natpisom na gradskoj rivi ispred katedrale te na molu na samoj lokaciji moto susreta. Brod kreće svaki puni sat. Zato se pozivaju svi zaljubljenici u motore, dobru svirku i odličnu atmosferu da dođu i budu dio najrazvikanijeg moto partija, onoga koji je Hrvatsku stavio na sam vrh moto turističke ponude u svijetu. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter