Motori, grah i gužva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Besplatni grah i ljepota legendarnih Harleya Davidsona obradovali su u subotu posjetitelje pulske Portarate. Ondje je moto klub "Twin Horn" organizirao drugi "Harley Davidson party", susret ljubitelja slavne americke motociklisticke marke na koji se odazvalo cetrdesetak bajkera iz razlicitih zemalja Europe.

Osim najnovijih modela, vrijednih i do 35 tisuca eura, izloženo je i nekoliko sjajnih prerada, a uvoznik je osigurao nekoliko testnih modela na probu svima koji posjeduju vozacku kategoriju. Oko 15 sati "easy rideri" zajahali su svoje kultne strojeve i napravili dir do Medulinske rive na pivo i kolace, otkud su se nešto kasnije uputili u klupske prostorije gdje je "party" nastavljen do kasno u noc.

Bila je to vrlo bucna pulska subota. Ugodna proljetno-ljetna temperatura, eko-sajam, bogata ponuda crvenog voca na tržnici (da, konacno su stigle jagode i još uvijek preskupe trešnje) privukli su mnoštvo grad na svoju omiljenu kavu i partiju traca.

No, za razliku od drugih subota, kada je najveca gužva u Flanatickoj i Ciscuttijevoj, masa se preselila na Portaratu. Naizgled je djelovalo poput proslave 1. svibnja, no radilo se o akciji dijeljenja graha gradanima. A gdje je grah, tu je i glazba, pa su veseli romski puhaci bila glazbena kulisa prvomajskim repetama. Okupljeni su, naravno, mogli pasti oci na citavoj hordi skupocjenih Harleyja Davidsona koji su stajali na Portarati. (K. TADIJIC, L. BAGAR, snimio S. MILJEVIC, N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter