MotoGP: Pobjeda Pedrose, Marquez povećao prednost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Dani Pedrosa u nedjelju je pobijedio na VN Malezije drugu godinu zaredom, ali je njegov sunarodnjak i momčadski kolega u Hondi Marc Marquez, koji je utrku završio kao drugi, povećao prednost u ukupnom poretku MotoGP-ja.

Pedrosa je prestigao Marqueza koji je startao s najbolje pozicije, a onda u perom krugu i svjetskog prvaka Jorgea Lorenza za svoju treću pobjedu ove sezone.

Marquez, je ipak nakon što je prestigao Lorenza u Yamahi došao do drugog mjesta i 20 bodova. Lorenzo je utrku završio kao treći.

S tri utrke do kraja i maksimalno 75 bodova još za osvojiti, Marquez vodi u ukupnom poretku vozača sa 298 bodova, 43 ispred Lorenza (255) i 54 ispred Pedrose na trećem mjestu (244).

Pobjede Rabata i Saloma u klasama moto2 i moto3

Španjolski motociklisti ubilježili su pobjede u klasama moto2 i moto3 na Velikoj nagradi Malezije na stazi Sepang.

U najslabijoj klasi moto2 utrka je prekinuta jer su pala čak petorica vozača, a u ponovljenom startu vozilo se 12 krugova nakon kojih je najbolji bio Španjolac Esteve Rabat ispred sunarodnjaka Pola Espargara, dok je treći bio Švicarac Thomas Lüthi.

U ukupnom poretku klase vodi danas sedmoplasirani Britanac Scott Redding s 224 boda, Espargaro je drugi s 215, a Rabat ima 196 bodova.

I u klasi moto3 slavio je Španjolac, Luis Salom, koji je u dramatičnoj završnici prestigao sunarodnjaka Alexa Rinsa za 69 tisućinki sekunde, dok je treći bio Portugalac Miguel Oliveira. Tri utrke prije kraja u ukupnom poretku vodi Salom s 284 bodova, Rins na drugom mjestu ima 270, a Španjolac Maverick Vinales 258 bodova. Sljedeća utrka sezone je VN Australije za tjedan dana. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter