MotoGP: Marc Marquez slavio u Indianapolisu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski debitant u MotoGP-u Marc Marquez pobjednik je desete utrke sezone, one za Veliku Nagradu SAD-a, vožene u Indianapolisu.

Svojim četvrtim slavljem sezone, trećim uzastopnim, mladi je, tek 20-godišnji Španjolac dodatno povećao prednost u ukupnom poretku. Marquez je iza sebe ostavio "senatore" Pedrosu, Lorenza i Rossija, dosadašnju kremu najjače klase koja se još jednom morala pokloniti mladiću koji je na najboljem putu da naslovima u klasi do 125 ccm (2010) i Moto2 (2012. ove godine pridoda i onu najcjenjeniju.

Da misli ozbiljno, mladić iz Cervere pokazao je već na treninzima, kad je ostvario vrijeme 1:37.958, čime je za devet desetinki popravio rekord staze koji je lani postavio Pedrosa. Doduše, na startu je poveo svjetski prvak Lorenzo ispred Pedrose i Marqueza, a onda je najmlađi u ovom društvu krenuo s pretjecanjima.

Prvo je 18 krugova prije kraja prestigao Pedrosu, potom četiri kruga kasnije i Lorenza odjurivši do pobjede, dok je iza njegovih leđa u posljednjem krugu Pedrosa prestigao Lorenza.

Španjolac Esteve Rabat pobjednik je klase Moto2 nakon što je dugo jurio i na koncu tri kruga prije kraja prestigao Japanca Nakagamija koji je dotad predvodio kolonu. Druga pobjeda sezone lansirala je Rabata na treće mjesto ukupnog poretka iza vodećeg Reddinga koji je utrku završio na trećem mjestu i Espargara koji je bio četvrti.

Pobjedničko postolje klase Moto3 okupirali su Španjolci. Slavio je Alex Rins ispred sunarodnjaka Alexa Marqueza i Mavericka Vinalesa. Ovom se, trećom pobjedom sezone Rins u ukupnom poretku približio vodećem Salomu smanjivši zaostatak s 30 na 16 bodova. Trojac je diktirao tempo koji ostali nisu mogli pratiti, a kad je deset krugova prije cilja Vinales zaostao, Rins je uspio zadržati Marqueza iza sebe. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter