MotoGP: Marc Marquez četvrti put za redom!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Debitant Marc Marquez pretvorio se u diktatora. Ovaj je 20-godišnji Španjolac došao u Brnu, gdje je vožena Velika nagrada Češke u motociklizmu, do svoje već pete pobjede sezone, četvrte uzastopne.

Novim je trijumfom povećao prednost u ukupnom poretku na čak 26 bodova pred klupskim kolegom na Hondi Pedrosom te na čak 44 boda pred aktualnim svjetskim prvakom Lorenzom. Zanimljivo, utrka u Brnu bila je gotovo identična onoj prethodnoj u Indianapolisu, a isti je bio i poredak na pobjedničkom postolju.

Nakon starta je najbolje reagirao Lorenzo, koji je vrlo brzo preuzeo čelnu poziciju i diktirao ritam pred dvojicom konkurenata na Hondama. Potom ga je prvo prestigao Marquez, a potom pred kraj i Pedrosa, dok je četvrti ciljem prošao Rossi, koji je i ovom prilikom ostao iza trojice španjolskih vozača.

- Jako sam zadovoljan ovim nastupom, jer nisam očekivao pobjedu ovdje u Brnu. Utrka je bila zabavna, posebno dvoboji s Lorenzom i Pedrosom u zadnjim krugovima. Ovo je vrlo značajnih 25 bodova. Pokušavam svugdje naučiti nešto novo, a kad još stigne i pobjeda koju ne očekuješ… - nije skidao osmijeh s lica pobjednik Marc Marquez.

Dani Pedrosa pokušao je ugroziti novu pobjedu mlađeg sunarodnjaka, ali nije uspio.

- Neću se pravdati problemima s ramenom. Boljelo me, ali uzeo sam lijekove tako da sam bio spreman za nastup. Nakon što sam prošao Lorenza pokušao sam prestići i Marca, ali nije više bilo vremena. Da je utrka potrajala barem krug više…

Svjetski prvak morao je još jednom priznati nemoć protiv suparnika. "Ponovno sam pokušao pobjeći na startu, ali su Honde prebrze na ravnini i to je teško nadomjestiti. Jak tempo na startu kasnije me koštao plasmana, jer niti ja niti moj motor nismo mogli izdržati nalete Marqueza i Pedrose. Cijela razlika između Hondi i Yamahe je u tih par metara na ravnom. Ako razlika ostane ovakva, mogu se samo moliti", priznao je Jorge Lorenzo.

U Moto2 viđen je povratak pobjedama Finca Mike Kalija. Prethodno slavlje upisao je još davne 2008. godine. Kalio je bio dijelom vodećeg seksteta, koji je "pozdravio" u posljednjim krugovima i odjurio do pobjede.

Vodeći u ukupnom poretku klase Moto3 Španjolac Luis Salom slavio je u Brnu pred glavnim konkurentom za svjetski naslov Vinalesom i Nijemcem Folgerom. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter