Motociklom 214 na sat po Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski presretac je u subotu u 11.30 sati na Istarskom ipsilonu snimio i presreo motociklista na hondi CBR 1000 RR pulskih oznaka pri brzini od 214 na sat. Zbog pocinjenog prometnog prekršaja 35-godišnjaku iz Valbandona izrecena je novcana kazna od tri tisuce kuna i zaštitna mjera oduzimanja vozacke dozvole na 12 mjeseci.

Inace su se proteklog vikenda na istarskim prometnicama dogodile 33 prometne nesrece u kojima je osam osoba lakše ozlijedeno, dok je u 25 evidentirana materijalna šteta. Osam nesreca "skrivila" je neprilagodena brzina, a u cetiri su vozaci bili pod utjecajem alkohola.

Iz prometa je iskljuceno 20 vozaca i cetiri vozila. Policija je ukupno kontrolirala 394 vozila i vozaca te evidentirala 290 prometnih prekršaja. Najviše je bilo prekršaja nepropisne brzine (82), nepropisnog pretjecanja (28), vozaca pod utjecajem alkohola (16), neregistriranih vozila (5), nevezivanja sigurnosnog pojasa (15) te nekorištenja zaštitne kacige (13).

Umažanin (55) s koncentracijom alkohola u krvi od 1,95 promila je u nedjelju u 18.45 sati skrivio prometnu nesrecu na kolniku Svjetionicarske ulice u Umagu kod naselja Bašanija. Policija je pijanog vozaca nakon ocevida uhitila te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog pocinjenog prometnog prekršaja.

Nesreca se dogodila kada je Umažanin, upravljajuci vozilom renault, u mimoilaženju s vozilom iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 23-godišnji slovenski državljanin, retrovizorom zakacio njegov retrovizor.(M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter