Motociklizam: Tedy Bašić sedmi u Vallelungi

Uspješno odvezao utrku usprkos bolnom padu - Tedy Bašić (K. T.)
Uspješno odvezao utrku usprkos bolnom padu - Tedy Bašić (K. T.)

Pulski motociklist Tedy Bašić nastupio je protekle subote na posljednjoj utrci talijanskog CIV prvenstva koja se održala na trkalištu Vallelunga. Nakon pada prilikom kvalifikacija pri kojem je zadobio bolne ozljede, uspio je nastupiti u utrci i završiti je na odličnom sedmom mjestu. 

- Prevelika želja za postizanjem što boljeg vremena na stazi bolno me koštala, u najopasnijem zavoju na stazi pao sam pri brzini od oko 240 km/h, zaustavio se u zaštitnim gumama te u potpunosti uništio motocikl i zaštitnu opremu, natukao vrat, noge i ramena, a dlanove pošteno ogulio. Dečki iz tima predlagali da nakon tako teškog pada ne vozim utrku, no odlučio sam nastupiti s potpuno novim motociklom, kojem smo ugradili tek amortizaciju i oklope, kazao nam je Bašić.

Odluka se isplatila. Na jutarnjem "warm-upu", na potpuno mokroj stazi, Tedy je postavio najbrže vrijeme i u konkurenciji od 40 vozača startao sa šeste pozicije.

- Startao sam vrlo dobro, držao četvrtu poziciju do posljednjeg  kruga, kada mi se dogodio novi peh - zakazao je mjenjač i u četiri zavoja prije cilja pretekla su me tri vozača. Iako sam, s obzirom na okolnosti, zadovoljan sedmim mjestom, žalim zbog pada koji mi doista nije trebao. Sad slijedi rehabilitacija i pripreme za sljedeću sezonu, u kojoj se želim boriti za naslov, optimističan je Tedy.

Protekla sezona sasvim je sigurno najuspješnija u Bašićevoj karijeri, u kojoj je odvezao sve utrke talijanskog prvenstva, većinu utrka europskog SuperStock 600 prvenstva i postigao zapažene rezultate. Najuspješniji rezultat bilo je četvrto mjesto u Imoli, kada mu je za dlaku izmaklo postolje već na drugoj utrci sezone. Nastupio je i na kup utrci u Mugellu gdje je ostvario prvu pobjedu, a nekoliko puta imao je najbrže vrijeme na treninzima. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter