Motociklizam: Španjolci dominirali na VN-u Katalonije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesta utrka Svjetskog prvenstva u motociklizmu, Velika nagrada Katalonije, završila je velikim trijumfom Španjolaca koji su slavili u sve tri klase.

U klasi MotoGP slavio je Jorge Lorenzo na Yamahi, u klasi Moto 2 pobjeda je pripala Polu Espargaru na Kalex Hondi, dok je u najslabijem razredu, Moto 3 prvo mjesto pripalo Luisu Salomu na KTM-u.

Lorenzo je do treće pobjede ove sezone i druge uzastopne stigao ispred sunarodnjaka i vodećeg u ukupnom poretku Danija Pedrose (Honda) i još jednog Španjolca Marca Marqueza (Honda). Pedrosa je zadržao vodstvo sa 123 boda, no Lorenzo sada ima sedam bodova manje. Treći je Marquez s 93 boda.

U klasi Moto 2 Espargaro je stigao do druge pobjede sezone ispred sunarodnjaka Estevea Rabata (Pons Kalex) i Švicarca Thomasa Luethia (Suter). Vodeći u ukupnom poretku Britanac Scott Redding (Kalex) bio je četvrti. Redding vodi sa 114 bodova, drugi je Espargaro sa 79 bodova, a Rabat na trećem mjestu ima 75 bodova.

U najslabijem razredu, klasi Moto 3 prvih pet mjesta zauzeli su Španjolci. Pobijedio je Luis Salom (KTM) ispred Alexa Rinsa (KTM) i Mavericka Vinalesa (KTM). U ukupnom poretku vodi Salom (127), drugi je Vinales (122), a treći Rins (101).

Iduća utrka je za 29. lipnja u nizozemskom Assenu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter