Motociklizam: Pobjede Lorenza, Reddinga i Saloma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Jorge Lorenzo na Yamahi pobjednik je u klasi MotoGP na Velikoj Nagradi Velike Britanije na stazi u Silverstoneu, 12. utrci svjetskog prvenstva u motociklizmu.

U klasi Moto2 slavio je Britanac Scott Redding na Kalexu, dok je u najslabijem razredu, klasi Moto3 pobijedio Španjolac Luis Salom na KTM-u.

Lorenzo je prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede sunarodnjaka Marca Marqueza koji se danas morao zadovoljiti drugim mjestom. Treću poziciju osvojio je još jedan Španjolac Dani Pedrosa. Nakon utrke Marquezu su oduzeta dva boda jer nije poštovao žutu zavjesu, no i dalje vodi u ukupnom poretku sa 231 bodom, drugi je Pedrosa sa 203 boda, dok treće mjesto drži Lorenzo sa 194 boda.

U klasi Moto2 pobijedio je Britanac Scott Redding (Kalex), drugi je bio Japana Takaaki Nakagami (Kalex), a treći Thomas Lüthi (Suter). U ukupnom poretku vodi Redding sa 192 boda, 38 manje ima Španjolac Pol Espargaro, koji je danas bio osmi.

U najslabijoj klasi slavio je Španjolac Luis Salom (KTM) ispred sunarodnjaka Alexa Rinsa (KTM) i Alexa Marqueza (KTM). U ukupnom poretku vodi Salom (233) ispred sunarodnjaka Mavericka Vinalesa (207) i Alexa Rinsa (200).  (Hina/Reuters)

Podijeli: Facebook Twiter