Motociklizam: Daniju Pedrosi VN Španjolske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolac Dani Pedrosa iz Honde pobjednik je Velike nagrade Španjolske u klasi MotoGP, treće utrke sezone koja je danas, pred 111 tisuća gledatelja, vožena na stazi Jerez.

No, puno se više od 46. Pedrosine pobjede u karijeri, od kojih ih je točno polovicu ostvario u "kraljevskoj" klasi, poslije utrke pričalo o dvoboju za drugo mjesto između dvojice aktualnih svjetskih prvaka, branitelja naslova Jorgea Lorenza i Marca Marqueza koji je lani bio najbolji u klasi Moto2.

Naime, u posljednjem zavoju posljednjeg kruga trećeplasirani Marquez napao je Lorenza i tom je prilikom došlo do kontakta nakon čega je Lorenzo otišao široko pokušavajući zadržati kontrolu nad motorom te je izgubio drugu poziciju.

- Kontakt? Bolje da ništa ne kažem ovako vruć, rekao je Lorenzo nakon utrke, no poslije je ipak nastavio. "Dogodilo se, ne želim sad reći nešto više jer ću možda kasnije zažaliti. Dobro sam vozio osim što sam loše startao i loše ušao u taj zavoj."

Nadolazeća zvijezda Marc Marquez bio je hladan. "Žao mi je Jorgea, ali to su utrke. Napravio sam ono što je Rossi svojedobno napravio Gibernauu. Nisam se namjeravao 'nasloniti' na njega i razumijem da može biti ljut", rekao je mladi Španjolac, koji je u prve tri utrke u ovoj klasi osvojio prvo, drugo i treće mjesto i vodeći je u ukupnom poretku.

Ovosezonska dominacija Španjolaca nastavljena je i u preostale dvije klase, u kojima su najbrži bili Esteve Rabat i Maverick Vinales. Rabat je tako u svojoj 113. utrci stigao do prve pobjede u karijeri, kojom je izbio na čelu poretka u klasi Moto2, dok je u najslabijoj klasi Vinalesu ovo bila deseta pobjeda, prva u ovoj sezoni koja ga je također pogurala na vrh. Sljedeća utrka je VN Francuske, koja će se voziti 19. svibnja. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter