Motociklist udario u zid, mopedist u teretnjak

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Jedan motociklist (38) i jedan mopedist (35) teško su ozlijeđeni u odvojenim prometnim nesrećama prošlog ponedjeljka u Rovinju.

Najprije je oko 8.10 sati nastradao motociklist, državljanin Makedonije, koji je upravljao motociklom piaggio pulskih oznaka kolnikom ulice Braće Lorenzatto. Prilikom pretjecanja automobila zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te izletio s kolnika i udario u kameni zid.

Teško ozlijeđen, zbrinut je u pulskoj Općoj bolnici gdje je zadržan na liječenju, a motociklom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog.

Mopedist iz Rovinja je pak nastradao oko 12 sati u sudaru s teretnim vozilom u ulici braće Božić. Nesreća se dogodila kada je 35-godišnjak iz Kastva upravljao teretnim vozilom ford transit, riječkih registracijskih oznaka, te se dolaskom do raskrižja s ulicom braće Božić zaustavio na znak STOP. Zbog gustoće prometa, na glavnoj cesti se zaustavio vozač mazde 626, nizozemskih nacionalnih oznaka, koji mu je prepustio prednost prolaska.

U trenutku kada se vozač teretnog vozila počeo uključivati na glavnu cestu i skretati u lijevo, naišao je moped piaggio, pulskih registracijskih oznaka, te je zaobišao zaustavljenu mazdu i sudario se s teretnim vozilom. Od siline udara vozač mopeda pao je na kolnik i teško se ozlijedio. Protiv vozača teretnog automobila podnosi se kaznena prijava radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter