Motociklist smrtno stradao u srazu s traktorom s prikolicom

Ivana Maletić (snimio M. RIMANIĆ)
Ivana Maletić (snimio M. RIMANIĆ)

Vozač motocikla marke Moto Guzzi pulske registarske oznake, 52-godišnji Franko Rogović iz mjesta Rogovići, smrtno je stradao u prometnoj nesreći sinoć oko 18.30 na pazinskom području. U nesreći je sudjelovao i traktor s prikolicom, kojim je upravljao 64-godišnji Josip B. iz okolice Cerovlja.

Prometnu nesreću je izazvao 64-godišnji pijani vozač traktora kojemu je izmjereno čak 2,26 promila alkohola. Očevidom policije, koji je predvodila Andrea Jelenić Pitoski, utvrđeno je da je vozač traktora Ferguson na koji je bila priključena prikolica bez registarskih oznaka oko 18.20 sati, krećući se iz smjera Pazina prema Cerovlju, kod izlaza iz mjesta Pazinski Novaki počeo skretati  u lijevo na pješčanu površinu. Pritom je traktorist oduzeo prednost prolaska motociklu Moto Guzzi kojim je iz suprotnog smjera upravljao 52-godišnjak. Motocikl  je tada udario u prikolicu traktora a motociklist je zadobio ozljede zbog kojih je trebao biti prevezen u riječku bolnicu, no na putu do Rijeke 52-godišnjak je podlegao ozljedama. Protiv 64-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu.

Očevid je trajao nekoliko sati, koliko je županijska cesta 5046 bila zatvorena za promet, a sva vozila su od 18.36 do poslije 21 sat presmjeravana na Istarski ipsilon. (M. SARDELIN, M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter