Motocikl udario u bicikl, trojica ozlijedena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije osobe su teško, a jedna lakše ozlijedena u prometnoj nesreci koja se dogodila kod Rovinja u cetvrtak oko 17.30 sati. Do nesrece je došlo kada je 18-godišnji Rovinjac za upravljacem motocikla yamaha, sa suvozacem 17-godišnjim Rovinjcem, ulaskom u nepregledni zavoj udesno zbog neprilagodene brzine udario u 44-godišnjeg Tunižanina na biciklu.

Nakon sudara motocikla i bicikla 44-godišnjak je pao na travnatu površinu izvan kolnika, a vozac i suvozac motocikla na kolnik. Sva trojica su ozlijedena i hitno prebacena u pulsku bolnicu, gdje su biciklistu utvrdene lakše, a dvojici mladica teže ozljede.

Utvrdeno je da biciklist za vrijeme vožnje nije koristio reflektirajuci prsluk ili odjecu, što je bio dužan buduci da se kretao nocu po javnoj cesti izvan naselja, a na biciklu nije imao ni upaljeno svjetlo.

Promet je za vrijeme trajanja ocevida od 17.30 do 20.25 sati bio zatvoren na dijelu izmedu Kukuletovice i Rovinja. Zbog kršenja odredbi zakona protiv državljana Tunisa slijedi podnošenje optužnog prijedloga, dok ce radi izazivanja prometne nesrece protiv 18-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava redovnim putem. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter