Motiviranim pristupom do pozitivnog rezultata

Filip Kasalica i Marcel Heister (M. MIJOŠEK)
Filip Kasalica i Marcel Heister (M. MIJOŠEK)

Danas će na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", s početkom u 17 sati, snagu odmjeriti nogometaši Istre 1961 i Hajduka. Riječ je o dvije momčadi koje bi mjesec studeni tekuće godine najradije izbrisale iz svog sjećanja, a niti prva polovica prosinca nije im bila obojena ružičastim tonovima.

Hajduk je u tom periodu, tijekom kojeg je odrađeno šest prvoligaških kola, poprilično kompromitirao odličan start u sezonu s tri poraza (Rijeka, Osijek, Dinamo), uz prošlotjedni remi sa Splitom, a još je slabiji učinak imala Istra 1961 koja je u prethodnih mjesec i pol dana svoj konto uvećala za samo dva boda te današnji ogled dočekuje s tri poraza u nizu (Rijeka, Slaven Belupo, Lokomotiva). Samim tim, bit će ovo i za jedne i za druge dvoboj mogućeg iskupljenja ili pak utakmica koja će dodatno produbiti krizu u koju su upali.

- Hajduk je u posljednjem kolu izgubio dva boda u gradskom derbiju, a s obzirom da na Poljudu sigurno nisu odustali od želje da se bore za sam vrh hrvatskog nogometa, doći će u Pulu s namjerom da te izgubljene bodove nadoknade. Imaju zaostatak od šest bodova za Dinamom i četiri boda za Rijekom i sigurno da će se kod nas pokušati izvaditi te nas očekuje još jedna teška i neizvjesna utakmica - uvjeren je Robert Rubčić, trener Istre 1961.

- Svjesni smo njihove kvalitete, ali isto tako smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, značaja utakmice i činjenice da bi kroz motiviraniji pristup mogli doći do pozitivnog rezultata. Dobro je da nam dolazi Hajduk, momčad koja sama po sebi motivira i uvjeren sam da s dobrom taktičkom zamisli, naravno i uz malo sreće, možemo doći do pozitivnog rezultata. Po meni, mislim da su šanse pred ovu utakmicu 50:50, a najbitnije će biti da u nju dobro uđemo. Vjerujem da se ono izdanje protiv Slaven Belupa neće ponoviti, da igrači neće biti u takvoj psihozi i ako se moje želje ostvare, moći ćemo parirati Hajduku. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter