Motiv ubojstva Aldina Pašukana još nepoznat

Očevid egzekucije na Medulinskoj cesti gdje je u svom terencu ubijen Aldin Pašukan (A. KANCELAR)
Očevid egzekucije na Medulinskoj cesti gdje je u svom terencu ubijen Aldin Pašukan (A. KANCELAR)

Ubojstvo Aldina Pašukana (48) iz Medulina, koji je jučer sahranjen na pulskom gradskom groblju, te uhićenje Vladimira Gordoša (49) iz Pule kojega se sumnjiči za ubojstvo, još je uvijek aktualna tema o kojoj se govori u Istri. Svi se pitaju kako je moguće da su dva prijatelja, jer navodno su Pašukan i Gordoš to bili, prijateljstvo okončali na tako tragičan način. Vladimiru Gordošu, kojeg mnogi zovu nadimkom Vrabac, prekjučer je određen istražni zatvor, a Državno odvjetništvo provodi istragu o slučaju. Budući da je istražni postupak tajan, javnost je za sada uskraćena za odgovore na brojna pitanja o ovom slučaju.

- Nemam nikakav komentar, nemam što reći. Angažirat ćemo odvjetnika, jedino je što smo u telefonskom razgovoru saznali od supruge Vladimira Gordoša koja je iz Zagreba doputovala u Pulu. Jasminka Gordoš zaposlena je u Ministarstvu obrane, dva je puta bila u mirovnoj misiji u Afganistanu, a vijest o tragičnom događaju zatekla ju je u Zagrebu.

- Mi smo svi u šoku. Za nas je to sve misterij, ja sam osobno zgranut mogućnošću da je Vrabac to učinio, izjavio nam je Ivan Dumendžić, predsjednik istarske Podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih logora čijeg je Predsjedništva Vladimir Gordoš član.

Tijelo Aldina Pašukana pronađeno je u utorak oko 2 sata u land roveru parkiranom s upaljenim žmigavcima uz Medulinsku cestu prostrijeljene glave. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter