"Mothertongue" - blues kako ga vidi The Mezscal Moon

Željko Glavičić - Žik, Mauro Širol i Mauro Černjul - Mova The Mezcal Moon
Željko Glavičić - Žik, Mauro Širol i Mauro Černjul - Mova The Mezcal Moon

The Mezscal Moon, labinski blues trio, početkom tjedna je objavio "Mothertongue", svoj prvi autorski album. Njihov je CD naziv dobio po jednoj od dvanaest objavljenih kompozicija, čije note i riječi potpisuje pjevač i gitarista Mauro Černjul - Mova. U aranžiranju su sudjelovala i druga dva člana sastava, Željko Glavičić - Žik, koji svira bas gitaru i bubnjar Mauro Širol, a materijal je sniman u Širolinom "Music Temple Studiju".

The Mezcal Moon nastao je početkom 2001. godine kada su se tri glazbenika nakon godina poznanstva odlučili na suradnju. Kažu da su bez puno dogovaranja znali da će ploviti u hevyblues vodama. U početku su djelovali kao cover band, a onda se pojavila želja za autorskim radom.

- Ovaj materijal predstavlja naše viđenje bluesa, sa svim evolucijama i miješanjem s drugim stilovima glazbe koje je doživio kroz godine, a ujedno je i preslika naših duša i raznih stanja kroz koje prolazimo kao pojedinci, ali i kao kolektiv poznat kao The Mezcal Moon, kaže Širol.

Radi se o modernoj mješavini funka i roka na tragu američkog blues rock gitariste i pjevača Joea Bonamasse. U njihovoj se glazbi nazire rokerski background, ponajviše utjecaj Led Zeppelina. (R. SELAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter