Mostovci su pokazali strašno nepoštovanje građana Istre

Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)
Boris Miletić (D. ŠTIFANIĆ)

Približavanje izvanrednih parlamentarnih izbora ubrzalo je političke procese u zemlji. Na pitanja o planovima za neposrednu budućnost, izbornim koalicijama i mogućem sudjelovanju u budućoj Vladi, prvi ljudi stranaka već sada moraju davati precizne odgovore, a javnost ima pravo znati kako će se poslije izborne nedjelje u rujnu (najvjerojatnije 11.) ponašati stranke koje uđu u Hrvatski sabor. Boris Miletić, predsjednik IDS-a, u razgovoru za naš list analizirao je stanje u državi te prognozirao tko će sastavljati buduću Vladu.

- Tko je, po Vašem mišljenju, glavni krivac za krizu vlasti i ponovni izlazak na parlamentarne izbore?

- Glavni krivac za nezapamćenu krizu koja mjesecima trese našu zemlju nesumnjivo su političke stranke koje su formirali, sada već Vladu na odlasku, HDZ i MOST. Njihova neodgovornost, egoizam i loša politika doveli su zemlju pred zid. Stopirali su potencijalni gospodarski rast, ugrozili su socijalnu sigurnost građana, nisu započeli niti jednu reformu, a zaustavili su onu najvažniju - kurikularnu. Uglavnom, blokirali su cijelu zemlju i u konačnici nam priuštili prijevremene izbore. Stabilnost zemlje temelj je na kojem se gradi povjerenje građana, a MOST i HDZ su povjerenje koje su im dali građani zloupotrijebili na najgori mogući način.

- Možemo li nakon rujanskih izbora (da ne kažemo odluka) dobiti stabilnu vlast i efikasnu Vladu, ili nas opet očekuje Vlada kompromisa zbog nužnih koalicija s Mostom, ili nekom sličnom strankom?

- Pred Hrvatskom su ozbiljni izazovi. Treba nam stabilna Vlada koja će reagirati brzo, koja ima jasnu viziju razvoja zemlje i koja će donositi odluke. Uvjeren sam da se građani neće dati prevariti dvaput. Mislim da građani neće tako brzo zaboraviti traumu koju su im priuštili HDZ i MOST svojim eksperimentiranjem. Istra je u smislu razvojnog kontinuiteta i stabilnosti zaista svijetli primjer i tu je, moram to reći, IDS odigrao, a i dan-danas ima iznimno važnu ulogu.

IDS oduvijek zagovara iste temeljne vrijednosti, dosljedan je u svojim politikama i ne kocka se nikad s povjerenjem svojih građana. Najstabilnija smo i najvjerodostojnija stranka na hrvatskoj političkoj sceni, a Istra je uzor cijeloj Hrvatskoj. Država bi od nas imala štošta za naučiti. Vjerujem da dolazi vrijeme u kojem će neka buduća Vlada to konačno i shvatiti. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter