Mostar: Predao se napadač na profesora Kukića

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Napadač na profesora Sveučilišta u Mostaru Slavu Kukića kojega je dan ranije pretukao, sam se u utorak predao policiji, a mediji navode da se radi o invalidu Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane (HVO) iz Mostara koji je bio iziritiran profesorovim izjavama o haaškom osuđeniku Dariju Kordiću.

"Napadač na profesora Slavu Kukića predao se policiji", rekao je glasnogovornik policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak. On je dodao da je policija ispitala osobu koja se prijavila u policijsku upravu te se očekuje suočenje kako bi napadača identificirao Kukić koji se se nalazi na promatranju u Kliničkom sveučilišno-bolničkom centru u Mostaru.

Po medijskim navodima napadač na Kukića je 80-postotni invalid HVO-a iz Mostara. On je policiji priznao da je u Kukićev kabinet došao zbog kritiziranja haaškog osuđenika Darija Kordića i onih koji su ga došli dočekati u Busovači nakon odsluženja zatvorske kazne za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima tijekom rata u središnjoj Bosni.

Iz ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije izrazili su zadovoljstvo brzim rasvjetljivanjem napada na Kukića te su odbacili političke pritiske na rad policije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter