Mostar: HT-ov predajnik na minaretu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski telekom iz Mostara (HT-Mostar) postavio je antene za mobilnu telefoniju na minateru džamije Tabacica smještene u srcu mostarskog starog grada, a neuobicajeni poslovni potez u cijelosti je dogovoren s predstavnicima lokalne islamske zajednice, piše u utorak sarajevski Dnevi avaz.

List piše da su brojni Mostarci bili prilicno iznenadeni kada su ugledali antene na minateru jedne od najstarijih gradskih džamija, no ispostavilo se da u tome s poslovnog aspekta nema nicega prijepornoga.

"Za postavljanje antene potpisali smo ugovor s s medžlisom Islamske zajednice Mostar", izjavio je glasnogovornik HT-Mostar Vanja Gavran. Objasnio je kako tvrtka Siemens, koja je i postavila antenu na minaret, nije izvodila nikakve radove za koje bi bila potrebna gradevinska dozvola, a za sada je u tijeku probni rad kako bi se provjerila razina elektromagnetnog zracenja i ishodile stalne dozvole.

Cijeli posao ocijenili su, medutim, spornim u agenciji koja skrbi za zaštitu spomenicke cjeline mostarskog starog grada. Direktor te agencije Miralem Fajic rekao je da je odmah pozvana federalna inspekcija koja je obavila provjere i, s obzirom na to da se radi o urbanoj cjelini koja je pod strogom zaštitom UNESCO-a, izdala nalog da se antena ukloni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter