Most nastavlja pregovore sa SDP-om; Milanović neće biti premijer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Most će nastaviti razgovore sa SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste, a Zoran Milanović rekao je kako više neće biti premijer. 

Čelnik Mosta Božo Petrov, koji očekuje da će Hrvatska u utorak imati mandatara, rekao je da je na uvjete Mosta pristala koalicija Hrvatska raste, a HDZ-ova Domoljubna koalicija na njih nije pristala.

"Očekuje nas još tri dana razgovora, nadamo se da će oni do utorka završiti i da ćemo imati mandatara i ostale stvari završene", rekao je Petrov novinarima.

"Više neću biti premijer, to je gotovo", kazao je Zoran Milanović i dodao kako će to biti nestranački mandatar ili netko iz Mosta. "Mi ćemo uvjeriti kolege da to bude netko iz Mosta", najavio je Milanović. 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je sastanak u Mostu, na kojem se trebalo raspravljati o prijedlogu Mosta da čelnici koalicija Hrvatska raste i Domoljubna koalicija potpišu s Mostom sporazum o tripartitnoj vladi, napustio vrlo brzo, objavio je kako sukladno odlukama Predsjedništva HDZ-a i svojoj savjesti ne može bianco potpisati dokument Mosta, ocijenivši ga neuređenim ugovorom o raspodjeli plijena i fotelja. 

"Smatramo da je to jedan neuređeni i razbarušeni ugovor o koaliciji u kojem ne postoje nikakvi mehanizmi i ništa se ne zna. Sve se svodi na raspodjelu plijena, podjelu fotelja čak i u javnim poduzećima", reako je, uz ostalo, Karamarko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter