Most i HDZ i bez Glasnovića imaju dovoljno potpisa

Andrej Plenković (Marko Todorov / CROPIX)
Andrej Plenković (Marko Todorov / CROPIX)

Čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov u ponedjeljak su, nakon višesatnih pregovora oko formiranja nove saborske većine i vlade, ocijenili kako su se gotovo usuglasili oko sedam točaka na kojima je Most inzistirao uoči izbora, a u ovoj rundi pregovora otvorene su i teme vezane za glavne programske postavke i smjernice za buduću vladu.

"Napredovali smo oko sedam točaka koje je Most iznio još uoči izbora i mislim da smo tu blizu dogovora o svim pitanjima, ovisno o hodogramu njihove provedbe", izjavio je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a.

"Postoji razlog za optimizam i drago mi je da smo se gotovo usuglasili vezano za sedam jamstava koje je Most iznio prije izbora, no postoje detalji koji će se završavati sljedećih dana. Otvorili smo sada i temu vezanu za glavne programske postavke i smjernice za buduću vladu kako je mi vidimo i kako je vidi HDZ. S druge strane ustrojstvo Vlade koje do sada nismo otvarali sada smo kratko i načelno čuli od gospodina Plenkovića i njegove ekipe kako oni taj dio vide, a mi se moramo posavjetovati unutar Mosta", rekao je Petrov.

Razgovori između HDZ-a i Mosta nastavit će se, kako je kazao Petrov, ovih dana.

Plenković je upitan i hoće li prihvatiti potpis Željka Glasnovića, nezavisnog zastupnika, nekadašnjeg HDZ-ovog zastupnika iz dijaspore, koji se skandaloznim napisima obrušio na studente i profesore Filozofskog fakulteta, te da komentira njegove izjave i stanje na Filozofskom fakultetu.

Kad je riječ o izjavama, mislim da su neprimjerene. Protiv sam bilo kakve isključivosti i krajnosti. Problemi na Filozofskom fakultetu trebaju se, vodeći računa o autonomiji, riješiti u okviru zakona, institucija i tijela koja postoje na Fakultetu, a ne na bilo kakvim drugim neformalnim forumima", kazao je Plenkovićza N1.

Na direktan upit hoće li prihvatiti njegov potpis za manadara, kaže:

"Nismo o tome raspravljali, Most i HDZ imaju dovoljno i bez tog potpisa, ali vidjet ćemo kad dođe vrijeme". (Hina, P. N.)


Podijeli: Facebook Twiter