Moskva: Rastrojeni odvjetnik pobio kolege

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rastrojeni odvjetnik u Moskvi je ubio petero kolega i ranio još dvoje. Naknadno je jedan od teško ranjenih muškaraca preminuo u bolnici.

Ruski su istražitelji potvrdili da je 30-godišnji Dimitrij Vinogradov, odjeven u maskirnu uniformu, otvorio vatru iz lovačke i poluautomatske puške na kolege za radnim stolovima u farmaceutskoj tvrtki te ubio dvije kolegice i troje kolega prije no što se predao zaštitarima.

Lokalni mediji izvještavaju da je uzrok puknuća bilo petodnevno opijanje nakon što ga je ostavila djevojka, Ana Kaznjikova, koja je radila u uredu.

Vinogradov je došao na posao kao i svakog dana, ali onda je otišao u toalet, presvukao se u uniformu i uletio u računovodstvo, gdje je Ana radila, te otvorio vatru.

Moskovska policija daje malo podataka o Ani, no ona je navodno neozlijeđena, iako je bila prisutna kada je njezin bivši dečko ubijao kolege hicima u glavu.

Ranije je na društvenoj mreži Vkontakte, ruskoj verziji Facebooka, objavio poruku u kojoj navodi da mrzi sve oko sebe te da želi "pobiti ljudskog smeća što je više moguće".

"Ono što vidim i što sam shvatio u meni je pobudilo mržnju prema čovječanstvu. Mrzim ljude i mrzim život. Jedini način na koji se to može ispraviti je ubiti ljudskog smeća što je više moguće... to je jedini način da se popravi svijet", napisao je.

Policajcima je kasnije izjavio da su kolege nagovorile Anu da ga ostavi, zbog čega su morali platiti. Protiv Vinogradova je podignuta optužnica za ubojstvo, koja u Rusiji automatski za sobom povlači kaznu doživotnog zatvora. (S. B./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter