Moskovljani su ipak druga dimenzija

NIJE BILO PROLAZA - Šime Gržan (D. ŠTIFANIĆ)
NIJE BILO PROLAZA - Šime Gržan (D. ŠTIFANIĆ)

U najzvučnijoj pripremnoj utakmici "zeleno-žuti" su upisali minimalan poraz od moskovskog Spartaka, dvadeseterostrukog prvaka i petoplasirane momčadi ruske lige u protekloj sezoni. Pogodak odluke postigao je njihov najbolji strijelac Quincy Promes u 66. minuti, nakon odlične dijagonale s lijeve strane izmaknuo je pažnji obrane i rutinski prebacio Brkića. Bila je to logična posljedica izmjena koje je ruski trener napravio u drugom dijelu utakmice, kad je na travnjak poslao prvotimce koji su u završnici mogli i podebljati pobjedu. Dotad se Istra uspijevala braniti, dok je u napadu uglavnom bila bezopasna.

Ozbiljan protivnik i pravo sportsko okruženje dočekali su Puljane na terenu austrijskog niželigaša Admire Villach. Za dobre uvjete pobrinuo se organizator Admir koji se pohvalio da je 2008. bio jedan od domaćina naše reprezentacije tijekom Europskog prvenstva koje se igralo u Austriji. Podijelio je usput pozitivne dojmove iz tih dana, kazao da mu je ovo prvi posao s Istrom 1961, ali da pamti organizacije utakmica Dinama i Hajduka koje su za sobom znale vući probleme u vidu sramotnih huliganskih okršaja.

Jučer takvih problema nije bilo, više od stotinu neutralnih promatrača posjetilo je simpatično zdanje malenog sportskog centra koje je ponudilo potreban zaklon od naporne vrućine, ali i mnogo više od toga. Znate kako je u Austriji i Njemačkoj, nema utakmice bez - kobasica i piva. Hladan točeni "Villacher" bio je tu kao spas za one kojima hlad nije bio dovoljan, što nije vrijedilo za pričuvne igrače i trenere, iako su se i oni umjesto užarene klupe skrili u sjeni klupskih prostorija i u miru pratili odvijanja na travnjaku. (Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter