Moshe Yaalon imenovan izraelskim ministrom obrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Benjamin Netanyahu objavio je imenovanje nekadašnjeg načelnika glavnog stožera vojske Moshea Yaalona na mjesto ministra obrane, kao zamjenu za Ehuda Baraka, piše u priopćenju njegove stranke Likud.

- U ključnom razdoblju za sigurnost Izraela, dok je čitava naša regija u previranju, važno je da se na tom mjestu nađe iskusna ličnost poput Moshea Yaalona. U ime svih građana u zemlji, želim mu sreću, kazao je Netanyahu.

Yaalon se smatra pristašom tvrde linije glede naseljavanja (suprotstavio se izraelskom povlačenju iz Gaze 2005.), ali se pokazuje opreznijim oko iranskog nuklearnog programa.

- Odlučan sam u odgovornom i savjesnom vođenju izraelske vojske i snaga sigurnosti prema novim vrhuncima da bi se odgovorilo na izazove budućnosti, napisao je na Facebook stranici neposredno nakon objave imenovanja.

Bivši šef glavnog stožera nabrojao je izazove s kojima će se Izrael morati suočiti, spominjući "iranski vojni nuklearni program koji i dalje predstavlja prijetnju za Izrael, preokrete u arapskom svijetu, prijetnje iz Libanona i Pojasa Gaze". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter