Morski svijet zaustavljen u okviru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba podvodnih motiva koje je svojim fotoaparatom zabilježila Ella Trifunac, učenica 4. razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, može se do kraja mjeseca razgledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Izložba "Priče pod morem" organizirana je u povodu dvije velike obljetnice: 70. godišnjice rada Učeničkog doma Pula i 60. godišnjice Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

U programu otvaranja izložbe su nastupili Ivan Smajlović, učenik 1. razreda Glazbene škole u Puli i Ivana Dodik, učenica 2. razreda Medicinske škole u Puli, a prisutnima su se obratili ravnateljica Knjižnice Nela Načinović, ravnateljica Doma Milica Meštrović i ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula Davor Kliman.

- Motivi koje pronalazi u dubinama mora uživo su vidljivi samo hrabrima da zarone u drugi svijet i tijelom i umom. Ella prilazi fotografiji kao likovni educirani autor, njen kadar nije slučajan kao ni odabir onoga što će uhvatiti leća njenog aparata. Poigrava se bojama koje se mogu pronaći samo u flori i fauni mora, skrovitosti njegovih škrapa i tajnih prolaza. Zahvaljujući njenoj odvažnosti imamo priliku vidjeti morski svijet zaustavljen u okviru, možemo naslutiti što se sve nalazi izvan kadra i ostaje oku nevidljivo, zapisao je, između ostalog, u katalogu izložbe ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula Davor Kliman, profesor likovne kulture. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter