Morski detalji za vaš dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak i ako ovog ljeta godišnji odmor provodite u gradu, to nije razlog da u svoj dom ne unesete dašak Krete, St. Tropeza ili dobrog starog Jadrana. Detalji za dom u morskom stilu ce vašem životnom prostoru dati prijeko potrebnu svježinu u ovim vrucim danima, ali ga i bez velikih investicija transformirati u malu morsku oazu.



Jedan od najjednostavnijih nacina za stvaranje maritimnog ugodaja je svakako korištenje svih nijansi plave, bijele i tirkizne boje koje se lijepo nadopunjuju sa svim stilovima i bojama namještaja. Nemojte zaboraviti na mornarske pruge razlicitih širina koje mogu biti u klasicnoj plavo-bijeloj izvedbi ili cak crveno-bijeloj ili crno-bijeloj varijanti.

Osim prugica, dobro je razmisliti i o ostalim morskim motivima, poput brodica, školjki, kormila ili prikaza razlicitog vezanja brodskih cvorova.



Dobro ce doci i zanimljive lagane police koje izgledaju poput okrenutog dijela camca. Jedan od lakših nacina je i postavljanje trendi fototapeta s morskim motivima. Za one sklonije radikalnijim zahvatima, tu je i mogucnost oblacenja zida u dekorativni kamen.

Tako rukohvat na stubištu možete omotati debelim užetom, a na police staviti makete brodova. U kuhinji možete posaditi zacinsko bilje u loncanicama s morskim motivima te nabaviti stolnjake i ubruse s uzorkom sidra ili mornarskih cvorova.



Jedan od najjeftinijih, ali i najefektnijih nacina stvaranja morskog ugodaja u vlastitom domu je obicna vaza ispunjena pijeskom i školjkama s pokojom zapaljenom lucicom.

Budiin


Podijeli: Facebook Twiter