Morske orgulje na poštanskim markama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Na zadarskoj rivi u srijedu su predstavljene poštanske marke s motivima Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, koje je u sklopu posebne serije Hrvatski turizam, izdala Hrvatska pošta.

 Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados podsjetio je kako je u ovoj godini Zadar izabran za najbolju europsku destinaciju, na što se nadovezala i Hrvatska pošta dvjema poštanskim markama.

 "Nadamo se da će ovoga ljeta mnogo tih maraka otputovati u svijet.  Vjerojatno smo jedini grad na našoj obali čije su građevine iz 21. stoljeća na prvim mjestima interesa turista kao simboli grada Zadra, istaknuo je Rados, a Zvonimir Vrančić, zamjenik gradonačelnika dodao je kako se na „poštanske marke moglo staviti i desetak drugih lokaliteta, ali je dobro da su zbog promocije odabrane Morske orgulje i Pozdrav Suncu“.

 Zadarske instalacije 21. stoljeća za posebnu seriju poštanskih maraka izabralo je povjerenstvo kojemu predsjedala povjesničarka umjetnosti. Željka Čorak, koja je ocijenila da „nitko tko je ovdje bio  nije odavde otišao isti“.

Hrvatsko filatelističko društvo Zadar predložilo je Hrvatskoj pošti prije dvije godine da zadarske instalacije uključi u seriju poštanskih maraka Hrvatski turizam.   Marke je, prema fotografijama Stipe Suraća, dizajnirala Ljubica Marčetić Marinović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter