Morske formule ispred Sv. Eufemije

Posada ruske Katjuše
Posada ruske Katjuše

Trening regatom u rovinjskom akvatoriju u utorak je službeno započeo jedriličarski događaj godine na istočnoj obali Jadrana. U organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i Adris grupe od srijede do nedjelje majstori jedrenja nadmetat će se za prestižni svjetski naslov Adris RC44.

Nakon prošlogodišnje premijere rovinjska ACI marina drugi put ugošćuje regatu klase čije je jedrilice osmislio nitko drugi do Russell Coutts, trostruki pobjednik America's Cupa.

Rovinj je ove godine peta postaja RC44 turneje (nakon Austrije, Italije, Portugala i Kanarskih otoka), a za svoju prošlogodišnju organizacijsku izvrsnost nagrađen je i SP-om. Snage na moru odmjerit će 15 ekipa iz 11 zemalja, među kojima jedriličari iz samog svjetskog TOP-a, pobjednici America's Cupa, osvajači olimpijskih medalja i velikih regata.

Rovinjska ljepotica podno Sv. Eufemije, ACI marina, jedna od dvadeset i jedne u Hrvatskoj, spremno je, osunčana i ulickana dočekala jedriličarsku kremu, a RC-i 44, jedriličarske formule 1 kako im tepaju, u rukama majstora tek trebaju prezentirati svoje čari i performanse. (D. FRANČIŠKOVIĆ i I. RADETIĆ/NL, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter