Morrisseyeva autobiografija izlazi za dva tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugo očekivana autobiografija britanskog glazbenika Morrisseya uskoro bi trebala konačno ugledati svjetlo dana a, ako je vjerovati najnovijoj objavi na glazbenikovoj neslužbenoj mrežnoj stranici True To You, svjetskom će čitateljstvu u engleskom izvorniku biti dostupna već 17. listopada.

Kako prenosi mjesečnik Uncut u svojem online izdanju, taj je datum naveden u objavi, koja također navodi ime i izravni broj telefona osobe u uredu za odnose s javnošću nakladnika Penguin Books.

Knjiga jednostavnog naslova "Autobiografija" na 480 stranica obuhvaća razdoblje Morrisseyeva života od rođenja do danas. Steven Patrick Morrissey rođen je 22. svibnja 1959. u Manchesteru. Pjevač, tekstopisac i suosnivač skupine The Smiths (1982.-1987.), nakon razlaza grupe nastavio je uspješnu samostalnu karijeru, a u proteklih je 26 godina izdao tri najprodavanija albuma u Engleskoj i to u tri različita desetljeća. Ukupno mu je jedanaest albuma ušlo među prvih deset najprodavanijih (plus devet snimljenih sa Smithsima), a pjesme su mu među ostalima obradili David Bowie, Nancy Sinatra, Marianne Faithfull, Chrissie Hynde, Thelma Houston, My Chemical Romance i Christy Moore.

Kao velikog borca za zaštitu životinja, Morrisseya su gledatelji BBC-ja 2006. proglasili drugom najvećom britanskom živućom legendom, iza prirodoslovca Davida Attenborougha. U novinskom ispitivanju javnog mnijenja 2007. je proglašen najistaknutijim britanskim sjevernjakom. Godine 2012. uručeni su mu ključevi grada Tel-Aviva.

"Većina pop zvijezda prvo mora umrijeti kako bi dosegnula status legende kakav je Morrissey ostvario još za života", stoji u najavi knjige na mrežnim stranicama Penguin Classicsa. Knjigu je već moguće naručiti na Amazonu, a dostupna je i u elektronskom obliku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter