Morrissey: Nisam homoseksualac, već humanoseksualac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u svojoj autobiografiji progovorio o svojoj vezi s muškarcem, bivši frontmen grupe The Smiths Steven Patrick Morrissey na svojoj je internetskoj stranici "True To You" objavio da "nažalost nije homoseksualac, već humanoseksualac.

- Nažalost, nisam homoseksualan. Tehnički sam humanoseksualan. Privlače me ljudska bića. Ali naravno, ne njih previše, glasi Morrisseyeva izjava objavljena na stranici na kojoj komunicira s fanovima.

On je u knjizi "Autobiografija" opisao svoju prvu ozbiljnu vezu s muškarcem Jakeom Owensom Waltersom riječima "prvi put u životu vječno 'ja' postaje 'mi', napokon sam našao nekoga".

"Jake i ja osim jedan drugoga, nismo trebali ničije drugo društvo", navodi između ostalog u knjizi.

Par se upoznao u restoranu 1994., a Morrissey u knjizi tvrdi da ga je Jake pratio do doma, gdje je "kad je zakoračio unutra, ostao dvije godine".

U javnosti su te objave ponovno izazvale pitanja o njegovoj seksualnosti. Naime, Morrissey je veći dio svoje karijere isticao da je u celibatu, ali nikad javno nije definirao svoju seksualnost, piše na internetskoj stranici entertainment.time.

U memoarima 54-godišnji Morrissey također je opisao nedostatak interesa za cure u mladosti, ističući da mu je "puno uzbudljivije bilo mnoštvo trkaćih motora koje je njegov otac dovozio kući".

Kasnije u knjizi otkriva i da je jedno vrijeme razmišljao da ima dijete sa ženom te, između ostalog, i da ga je "učitelj dirao na neprimjeren način". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter