Morović, Šuran i Pekica: Polet 401 na danskom

Naslovnica Poleta na danskom
Naslovnica Poleta na danskom

Nakon što su se lani predstavili s projektom "Polet XL i tuljanovina" u pulskoj galeriji Makina umjetnici Oleg Morović, Oleg Šuran i Andi Pekica svoji su rad krajem godine predstavili i u danskom gradu Aarhusu.

Tamo su u sklopu već tradicionalne večeri poezije "Y Arhus Poetry Club" u "Love’s Bog-og VinCaféu" (Lavljem knjiško-vinskom cafféu) predstavili zbirku pjesama "Gejst 40½ pa dansk" čiji je jednostavan prijevod na hrvatski "Polet 40½ na danskom" u izdanju Fazan izdavaštva. Za danske prijevode stihova bili su zaslužni Cecilia i Martin Brynskov te Danijela Pudar Šoše.

Višestruko nagrađivani dizajneri Oleg Morović (1987., Fažana) i Oleg Šuran (1988., Pula), te međunarodno priznati likovni umjetnik Andi Pekica (1968., Pula), od 2011. godine skupno djeluju kroz likovne izložbe i časopis za poeziju Polet. Autori su izlagali na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a u časopisu Polet kojeg sami pišu, uređuju, oblikuju i prelamaju, objavili su više od 500 pjesama. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter