Morosin: Istra misli drugacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Album "Glas Istre" Livija Morosina, nominiran u kategoriji nagrade za najbolji alternativni album ovogodišnjeg 18. Porina, ostao je bez svog kipica, ali sama nominacija medu prva tri dovoljan je razlog za još jedno druženje s autorom.

- Biti nominiran u istom rangu s "Plavim avionom" Darka Rundeka i odlicnim albumom "Vidim što vidim" grupe Gretta veliki je uspjeh. Tvrdim da su naša tri albuma ujedno i najbolji ovogodišnji albumi, ne samo u grupi alternativne glazbe, vec i ukupno, tako da nemam za cime žaliti, kaže Livio Morosin.

- Posebno mi je drago - nastavlja - što sva tri nominirana albuma na neki nacin dolaze iz Istre. Grettin je producent Marko Kalcic, Puležan, Rundek je svoj snimao u Puli, a iza mene stoji Glas Istre. Još jedan dokaz da Istra i u glazbi razmišlja drugacije, alternativno.

Morosin je svoj Porin, u suradnji s Dariom Marušicem, osvojio još 1994. godine za najbolji album etno glazbe "Tramuntana", a od tada je bio nominiran svake godine u nekoj od kategorija.

- Sve ove godine tvrdim da ne spadam ni u rokere ni u zabavljace, a tek sada sam nominiran u alternativnoj kategoriji, što mi je jako drago. Konacno je i struka prepoznala što radim i svrstala me tamo gdje treba, kaže.

- Svoj uži, dobitnicki tim, koji cine Josip Šestan Bepo i Željko Šatovic G.U.L.A., ne mijenjam. U planu su dva nova albuma u suradnji s Milanom Rakovcem i Lucijom Šerbedžijom, a iz dosadašnjeg iskustva siguran sam da ce oba biti nominirana za neku od nagrada Porin. (N. LAZAREVIC)

CIJELI RAZGOVOR PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter