Morosin i Šerbedžija za uvod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnju Jakovlju otvorili su Livio Morosin i Rade Šerbedžija. Usprkos dosadnoj sitnoj kišici nastupili su pod velikim suncobranom na kanfanarskom trgu u klupskoj unplugged verziji sa Vedranom Šilipetrom na klavijaturama i Perom Bazdanovicem na kontrabasu.

Morosin je na pocetku svirke rekao da je koncert dvaju prijatelja njegov dar drevnom blagdanu Jakovlji i Kanfanaru, u cijoj je crkvi, u neposrednoj blizini trga i kršten. Koncert s duhovitim upadicama zapoceo je izvedbom najnovijih Morosinovih pjesama s albuma "Glas Istre". Prvo je izvedena njegova interpretacije stihova Fulvija Tomizze "Kad je Bog iz crikve". Nastavljen je "Nikolinom" i drugim vec poznatim hitovima.

Prikladno formi koncerta Morosin je u stilu šansonijera izveo i svoj song "Dajte mi libar", posvecen pulskom Sajmu knjiga. Potom mu se prikljucio i Rade Šerbedžija, koji je prvi dio koncerta gledao iz publike s prijateljima. Dvojac je zapoceo izvedbom poznate skladbe "Orihi, orihi", potom i drugih nastalih suradnjom Šerbedžije sa Morosinom i Dario Marušicem. Dva su prijatelja zapjevala i nekoliko istarskih, kao što je "Puna je Pula". Publika koja se skupila pod kišobranima toplim je pljeskom pozdravljala svaku izvedbu.



Prije koncerta u galeriji Malenica otvorena je izložba slika "Istarski vol u ocima umjetnika". Opcinski nacelnik Sandro Jurman je tom prigodom rekao da su se kao organizatori smotre istarskih volova i na ovaj nacin odužili spašavanju najveceg sisavca Europe.

Na izložbi su izloženi radovi 15 autora, ne samo iz Kanfanara, vec i Rovinja te okolnih opcina, izradenih u ulju, akrilu, ugljenu, olovci i tehnikom šivanja. Do 12. kolovoza u galeriji se mogu pogledati redovi ciju su autori Branko Banko, Jelisaveta Cana Banko, Katarina Bingold, Ines Buric Šabanovic, Branka Dapiran, Anton Meden, Amadea Maric Vižentin, Silvia Maružin, Sabina Šebelic Vižentin, Alida Srblin, Duilio Trošt, Olga Vicel, Elena Vižentin, Andela Volarevic i Olivo Visentin, koji živi u Italiji. (Napisao i snimio Aldo POKRAJAC )


Podijeli: Facebook Twiter