Mornarica ostaje u Puli s dva ratna broda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dosadašnji zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, admiral Ante Urlić, koji stupa na novu dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, danas je posljednji put službeno gostovao u Puli kao čelni čovjek mornarice. Dožupan Vedran Grubišić upriličio mu je prijam.

- Možemo se zahvaliti admiralu na izvrsnoj suradnji, posebno prilikom primopredaje bivših prostora mornarice među kojima se izdvaja zgrada Komande na Rivi. Nadamo se da će se ovako dobra suradnja dodatno produbiti i na njegovoj novoj dužnosti jer i do sada je jako puno pomagao u razvoju mnogih projekata u Istarskoj županiji, rekao je Grubišić.

Urlić je, pak, također izvrsnu suradnju istaknuo kao najvažniji ispunjeni zadatak na svojoj dosadašnjoj dužnosti, nagovijestivši da mornarica i dalje ostaje u Puli s dva ratna broda Obalne straže koja je u sastavu HRM-a i putem koje će se kontrolirati cijeli Jadran. Dodao je da će jedan od postojećih deset brodova Obalne straže biti sredstvima iz EU fondova opremljen za ekološku zaštitu Jadrana. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter