Mornari - od klasike do casuala i šika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Topliji dani nas odmah asociraju na odmor, šetnje i more. Zato živio mornarski stil! Radi se o jednom od modnih evregreena. Mornarski stil može biti klasika, može djelovati šik i damski. Ali, to je i pravo polje za najraznovrsnije modne igre. Ne cudi da se mornarska moda uvijek vraca, i to uvijek drugacija. Kao da se svake modne sezone mornarski iznova rada. I svaki nas put uspijeva (ugodno) iznenaditi.



Možda je najjednostavniji, ali i najefektniji predstavnik ovog modnog stila spoj bijelih hlaca i prugaste plavo-bijele (ili crno-bijele) majice. Prugaste majice su zaštitni znak ovog modnog pravca. Šire ili uže pruge, horizontalne ili vertikalne (ili njihov miks), kratkih rukava ili onih dugih ili negdje izmedu, s ili bez ovratnika, raznih dubljih ili diskretnijih izreza - to svaku majicu može uciniti drugacijom.



I za one s kojim kilogramom viška mornarski ce stil biti dobar odabir. Tamnije hlace i crno bijela majica na kojoj može biti dodatno i još neki uzorak su jedna od mogucnosti. Dok ne dode vrijeme za skidanje samo u kratke rukave ispod prugaste majice nosite neku jednobojnu majicu u jarkoj boji za casual kombinaciju. Ili bijelu košulju s ovratnikom koji se vezuje u mašnu i - uz štikle spremne ste za izlazak.



A zašto prugice ne bi bile na košuljama od laganih materijala na preklop koje se vezuju u struku zanimljivim uskim trakicama od satena ili kožnim pojasevima. Široka kratka prugasta suknja pa još i s volanom spaja više modnih trendova. A duga pomalo prozirna suknja (i prozirno je in) ce super i neobicno izgledati s dužom majicom bez rukava od pletenine u dvije boje.



Lijepo ce vas odjenuti i tamno plavi ili bijeli džemperi od debljeg pamucnog konca koji izgledaju kao da su rucne izrade (ako ste spretne s pletacim iglama upustite se u to). Ne zaboravite na haljine. A neka pruga je odlutala i do balerinki ili sandala. Šifonski prugasti šal može biti onaj jedni mornarski touch na bijeloj odjeci. Hlace mogu imati vrlo široke nogavice i visok struk ukrašen zlatnom dugmadi. Kratka plava jakna s dva reda dugmadi može vam dobro doci u prohladnim danima. Zanimljivi su na mornarskoj odjeci i detalji od špage koji ce vam dati izgled pravog morskog vuka.


Podijeli: Facebook Twiter