Mornar i Bozanić: Imamo zajedničke interese

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar sastao se jučer sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem kojega je upoznao sa svojim viđenjima sustava obrazovanja te reformama koje će poduzimati u području osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, posebice u pogledu kurikuluma, priopćilo je danas Ministarstvo.

Kardinal Bozanić izrazio je veliko zanimanje za cjelokupan sustav obrazovanja te je kazao da je zainteresiran za dijalog i suradnju. Ministar Mornar rekao je da se promjene potrebne u sustavu školstva najbrže i najkvalitetnije mogu provesti u atmosferi dijaloga, stalnog propitivanja i unaprjeđenja.

"Obećao sam otvoren razgovor sa svim zainteresiranim stranama i počeo sam to provoditi od kada sam imenovan ministrom", rekao je ministar u povodu susreta. "Složili smo se da imamo zajedničkih interesa i da nam upravo oni trebaju biti polazište u dijalogu, a ne različitosti. Vrijeme je da se zajednički usmjerimo na rješavanje problema i otvorenih pitanja", istaknuo je Mornar.

Ministar Mornar najavio je 16. lipnja pred nadležnim saborskim odborom da će mu prvi potez na ministarskoj dužnosti biti iniciranje razgovora s kardinalom Bozanićem o pitanjima zdravstvenog i građanskog odgoja. Tom je prigodom ministar rekao kako je "uvjeren da je kurikulum zdravstvenog odgoja dobar, no da prijeporno nekoliko rečenica ili poglavlja o kojima se može diskutirati s udrugama i crkvom". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter