MORH:Odlazak pilota "Krila Oluje" nema utjecaj na HRZ

(Luka Gerlanc / CROPIX)
(Luka Gerlanc / CROPIX)

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u četvrtak da zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa koji su podnijela šestorica pilota članova akrobatske grupe "Krila Oluje", 4. ožujka neće utjecati na borbenu spremnost i sposobnosti OSRH, odnosno Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u segmentu obuke i treninga pilota.

MORH dodaje da eskadrila aviona raspolaže s dovoljnim brojem pilota, nastavnika letenja za provedbu svih zadaća od kojih su među ostalim i redoviti ciklus obuke hrvatskih kadeta koji se osposobljavaju za vojne pilote te program školovanja pilota iz Sultanata Oman.

MORH je tako reagirao na medijske natpise kako su instruktori na avionima PC-9 iz sastava HRZ i PZO, istovremeno i članovi akro grupe "Krila Oluje" odlučili napustiti OSRH i otići u inozemstvo zbog vrlo povoljne ponude koju su dobili od jedne civilne kompanije. U tim tekstovima navodi se kako je akro grupa "Krila Oluje" pred gašenjem, a da vojni piloti odlaze iz Hrvatske.

Ministarstvo obrane ističe kako će navedeni zahtjev riješiti nakon obavljenih razgovora, te sukladno odredbama Zakona o službi u OS RH.

Podsjeća se kako je riječ je o pilotima koji su u brojnim nastupima u zemlji i svijetu prezentirali i OS RH ali i Republiku Hrvatsku u cjelini.

Međutim, dodaje se, očito su se odlučili za višestruko bolju ponudu, kojoj OSRH, na žalost, ne može parirati. Upravo i ta ponuda, potvrđuje kvalitetu obuke koju provode OSRH u području zrakoplovstva, a koja je prepoznata ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u svijetu, navodi se u priopćenju MORH-a.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter