MORH: Sad je vrijeme za testiranje ronilice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vojska ne obavlja nikakve vježbe na rtu Kamenjak, odgovor je koji smo danas dobili iz Ministarstva obrane, nakon što je Lucka kapetanija svim medijima uputila dopis u kojem obavještava javnost o zabrani sidrenja i ribarenja u širem akvatoriju oko svjetionika Porer svakodnevno od 7 do 14 sati do 10. kolovoza. Glasnogovornik MORH-a Goran Grošinic pojašnjava da se radi o testiranju ronilacke opreme, odnosno podvodne rucne ronilice koja se koristi u akcijama traganja i spašavanja na moru.

Iako smo jucer objavili da ce testiranje vršiti Hrvatska ratna mornarica, iz MORH-a porucuju da ce HRM sudjelovati tek s jednim brodom, kojim ce se oprema i dopremati do Porera. Na pitanje zašto je vojska odabrala baš to pomorski najprometnije podrucje južne Istre i to usred turisticke sezone, Grošinic odgovara da je ta lokacija odredena za vojne namjene.

U MORH-u ocito ne shvacaju da je država u dubokoj krizi, te da sve nade, doduše pomalo uzaludne, polaže upravo u turisticku sezonu koju oni ignoriraju, zabavljajuci se testiranjem necega što bi doista moglo koristiti, ali se isto tako moglo obaviti u drugom periodu. Glasnogovornik MORH-a veli da se testiranje obavlja sada ne bi li se ronilica isprobala u uvjetima kada se najcešce i koristi. Ostaje, medutim, nejasno zašto se isti test nije mogao obaviti primjerice u lipnju.


Podijeli: Facebook Twiter